Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Weetjes

De waterdichtheid van een horloges

De waterdichtheidsgraad van uw horloge is gegraveerd in de kastbodem. De waterdichtheidsgraad mag u echter niet letterlijk interpreteren. Het is een gestandaardiseerde fabricatienorm die aangeeft tegen welke atmosferische druk uw horloge bestand is en die bevestigt dat alle elementen en dichtingen, die uw horloge waterdicht maken, voldoen. Het horloge zal langer of minder lang waterdicht blijven naargelang het gebruik dat ervan gemaakt wordt.

Elk nieuw waterdicht horloge heeft twee jaar garantie op waterdichtheid. Na deze periode kan er geen garantie geboden worden op de waterdichtheid van het horloge.

Opdat het horloge waterdicht zou blijven, zijn er enkele regels in acht te nemen:

. Laat elk jaar het horloge testen op waterdichtheid.
. Het is aangeraden, de kroon en joints elke twee jaar te vervangen.
. Na een batterijvervanging kan geen garantie geboden worden op de waterdichtheid, ook al was dit uurwerk ervoor nog waterdicht. Laat de test uitvoeren!
. Open zelf nooit het horloge.
. Onder water nooit de drukknoppen gebruiken.
. Schroef de kroon extra aan alvorens het in contact komt met water.

Na een duik in zeewater, spoel het horloge zeer goed af, zodat er geen resten van zout achterblijven.

Classificatie: dit staat te lezen op het kastdeksel van het horloge:
. 3 ATM Regendruppels, spatwater.
. 5 ATM Douche, zwemmen.
. 10 ATM Snorkelen.
. 20 ATM Duiken

Succes.

Horloges: een tijdloos relatiegeschenk

Bedank, verras of motiveer uw medewerkers of klanten met een waardevol geschenk zoals een mooi horloge. Trendy of traditioneel, sportief of klassiek: dit tijdloze product wordt steeds erg gewaardeerd en blijft een onuitwisbare herinnering.
Vele horlogemerken hebben ideale modellen in de collectie in alle mogelijke prijsklassen. Kom langs en we kunnen samen een juiste keuze samenstellen. Indien gewenst kunnen deze horloges eveneens gegraveerd worden met uw logo of naam; dat is een dienst die wij gratis aanbieden.
Voor verdere vragen en informatie willen wij u graag te woord staan in onze winkel.

Internationale garantie

Uw horloge is gewaarborgd tegen fabricatiefouten gedurende een periode van 2 jaar vanaf de originele aankoopdatum. Gedurende de garantieperiode zal de herstelling van uw horloge gebeuren zonder kosten voor onderdelen en werkuren, op voorwaarde dat de fout door de technische dienst kan worden erkend als een fabricatiefout. De garantie wordt slechts toegekend indien het horloge vergezeld is van het garantieboekje, voorzien van de stempel van de verdeler en met vermelding van de datum van aankoop en het referentienummer van het horloge. Deze gegevens mogen niet gewijzigd, geschrapt, gecorrigeerd of onleesbaar zijn. De gratis herstelling onder garantie kan worden geweigerd indien het garantieboekje niet kan worden voorgelegd of indien de noodzakelijke informatie erop ontbreekt of onleesbaar is.
Wordt niet door de waarborg gedekt:
- schade aan het glas, de kroon, de drukknoppen, de stiften, de batterij of de armband;
- de terugbetaling, noch de vervanging van uw horloge.
- de gevolgen van slijtage en de normale veroudering van het horloge, noch de mankementen die optreden door ongevallenschade, verkeerd gebruik of het niet respecteren van de instructies betreffende gebruik en onderhoud;
- de transportkosten en alle risico's van vervoer die direct of indirect verband houden met de garantie;
- reparaties uitgevoerd door niet erkende service centra, of door de klant zelf;
- schade of blokkering te wijten aan waterinsijpeling na een reparatie, indien de waterdichtheidstest niet in uw garantieboekje genoteerd werd en indien de waterdichtheidstest langer dan 1 jaar geleden plaatsvond;
- elke schade veroorzaakt door ongepast gebruik, harde schokken of het blootstellen van het horloge aan extreme hoge of lage temperaraturen of magnetische velden.

Uw horloge onderhouden: een must!

Heel ons leven dragen we een horloge. Wij verwachten dan ook dat dit horloge ons die hele tijd trouw blijft. Het is één van die voorwerpen die zéér erg aan ons hart liggen. Het mechanisme van een horloge bestaat uit vele verschillende onderdeeltjes. Deze onderdeeltjes zijn dag en nacht in beweging en kunnen op die manier elk duizenden kilometers per jaar afleggen. Aangezien we op ons horloge willen vertrouwen, moeten we het ook met zorg behandelen zodat het zijn functie perfect kan blijven uitvoeren. Hiervoor zijn er enkele basisregels te respecteren.

Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing.

De garantie geldt voor eventuele fabricagefouten die niet aan het licht zijn gekomen na de talloze strenge controles waaraan het horloge na de productie wordt onderworpen. Deze kosten worden gedragen door de fabricant zelf. De onderhoudskosten, accidenten zoals glasbraak, zijn ten koste van de eigenaar, maar de werkzaamheden onder garantie draagt het merk.

Een horloge dat fouten vertoont onder deze garantieperiode, moet verzonden worden naar de fabricant.

Een mechanisch-automatisch horloge dat heeft stilgelegen, windt u op met de kroon alvoor u het weer draagt. Gelieve nooit te schudden met het horloge.

De opgebruikte batterij van een quartz horloge mag niet in het horloge blijven zitten. Deze kan oxyderen en het horloge definitief vernietigen.

Waterdichtheid: lees aandachtig het hoofdstuk " Waterdichtheid "

Sommige produkten zoals stof, parfums of vette bestanddelen zullen zich vastzetten op het uurwerk en tussen de schakels van de band. Dit kan u reinigen met een goede spoeling. Ook wij kunnen u hierbij bijstaan. Daarna zal het uurwerk zijn glans en uitstraling terug bekomen.

Open het horloge nooit zelf. Laat dit enkel ondernemen door een erkend specialist.

Onderwerp uw horloge niet aan extreme sporten indien het er niet tegen opgewassen is. Laat het niet vallen en voorkom zoveel mogelijk schokken.

Tussen 22 uur en 2 uur s'nachts nooit de datum veranderen want dit zou het in werking tredende mechanisme kunnen beschadigen.

Veel succes.

De parel en haar cultuur

De echte parel.

Een echte parel onstaat door het binnendringen van een vreemd voorwerp, zoals bv een zandkorrel, in de oester, die zich verdedigt door het afscheiden van parelmoer teneinde het vreemde lichaam af te zonderen. Na enkele jaren produceert deze zelfverdediging een echte parel.

De kultuurparel.

De techniek van de " kultuur " begon in Japan in het begin van de 20 ste eeuw toen een zekere Kokichi Mikimoto op het idee kwam om zelf een vreemd lichaam in de parel-oester in te planten teneinde de parels te laten groeien.

In de oester wordt een " kern " ingebracht samen met een " enttakje " van een " donor " oester. Rond deze kern groeit parelmoer dat door de oester wordt afgescheiden.

Tussen de " echte " parel en de " kultuur " parel is omzeggens geen verschil. Het zijn beide produkten van de natuur. Het ontstaan van de echte parel gebeurt door " toeval ", het ontstaan van de kultuurparel gebeurt door " tussenkomst " van de mens.

Men onderscheidt drie grote soorten van kultuurparels.

De parels van de Akoya oetser:

Deze komen uit oesters die voornamelijk voorkomen in het zuiden en het oosten van het Japanse archipel. De oester is een delikaat weekdier waarvan de schelp in volle rijpheid een diameter van ongeveer 7 cm heeft en parels produceert variërend tussen 2 en 9 cm.

De zuidzee parels:

Men herkent voornamelijk deze parels aan hun grootte. De grote van de parels van de zuiderlijke zeeën begint daar waar deze van de Akoya's eindigt: dit wil zeggen tussen de 9 en 14 mm. Ook de kleuren kunnen verschillen: gaande van schitterend wit naar crème, kunnen ze ook groen en zwart zijn... De witte parels hebben hun vindplaats in Australië, de Filipijnen, Birmanië, daar waar de zwarte parels afkomstig zijn uit Polynesië.

De zoetwaterparels:

De zoetwaterparels hebben een totaal andere oorsprong. Zij komen niet voort van oesters maar van schelpachtige weekdieren die leven in meren. Deze parels onderscheiden zich van de andere door onregelmatige vormen, hun diverse kleuren en ook hun afmetingen. In het algemeen zijn ze vele kleiner. Ook de kultuur techniek is verschillend: men plant in de zoetwaterschelpen een stuk " mantel " in voor de formatie van de parel.

Kwaliteitscriteria.

Oriënt en gals:

Het gaat hier om de " geïriseerde " glans die blijkbaar uit het binnenste van de parel komt. Gans dit lichtspel wordt bepaald door de kwaliteit, de regelmaat en de dikte van de parelmoer lagen. Deze factoren geven de schittering en het leven van de parel.

Kleur:

De keuze van de kleur doet men liefst bij daglicht en in functie van de huidskleur. De witte-rosé parels passen perfect bij bleke tinten, terwijl de meer crème kleurige parels harmoniserenmet de donkere huid.

Dikte:

Het beoordelen van de dikte van de parelmoer lagen is het domein van een expert. Nochtans gaat het hier om een essentieel criteria. Men geeft zowel aandacht aan de regelmaat van de lagen en aan de al of niet aanwezigheid van onzuiverheden in de parelstruktuur.

Vorm:

Hoe ronder de parel, hoe beter de perfectie en de kwaliteit. Er bestaan echter verschillende vormen van parels: peervormige, ovale, half ronde of barokvormige parels.

Grootte:

De waarde is natuurlijk afhankelijk van de diameters van de parels. Bij gelijke afmetingen kan men parels vinden waar de waarde kan variëren van enkel naar dubbel. Dit alles hangt af van de kwaliteit, de glans, de oorsprong, de perfectie en de aanwezigheid, al dan niet, van piqués. De afmeting wordt bepaald in diameters en in millimeters.

Onderhoudsbeurten:

Parels van goede kwaliteit behouden zeer lang hun schittering, op voorwaarde enkele eenvoudige voorzorgen te respekteren:

. Bewaar uw parels afzonderlijk, vermijd wrijving met andere juwelen.

. Parfum, haarlak en zuren tasten uw parels aan. Doe de juwelen aan na gesminkt en geparfumeerd te zijn.

. Een regelmatige poetsbeurt en terug aanrijgen bij uw juwelier is aan te raden.

. Draag dikwijls uw parels. Door het contact met de lucht hydrateren ze op natuurlijke wijze, hetgeen bijdraagt om intact her charme en schittering te bewaren.

Geniet van de mysterieuze schoonheid van parels.

Rhodium: waarom krijgt witgoud soms een gele schijn?

Witgoud 18 kt bestaat voor 75% uit fijn goud dat een gele kleur heeft. Deze gele kleur wordt onderdrukt via legering met witte metalen (zink, palladium, nikkel...), maar het metaal is niet 100% wit. Witgouden juwelen worden daarom afgewerkt met een extra witte deklaag van Rhodium. Bij intensief gebruik, vooral bij armbanden en ringen kan de rhodiumlaag slijten. De Rhodiumlaag moet dan vernieuwd worden.

Een diamant is voor altijd

Diamant van de beste kwaliteit nader bekeken.

Diamant is het kostbaarste geschenk van onze aarde. Gecreëerd door de natuur zelf waardoor elke steen uniek is.

Om de kwaliteit van een diamant te kunnen bepalen moeten we de " 4 C's " kennen:

. De slijpvorm of cut.

. De kleur of colour.

. De zuiverheid of clarity.

. Het karaatgewicht of caratweight.

Deze 4 kwaliteitsnormen spelen de voornaamste rol bij de waardebepaling van de diamant.

De slijpvorm:

Er bestaat een onderscheid tussen de kwaliteit van het slijpsel en de slijpvorm van een diamant. De meeste diamanten zijn in 58 facetten geslepen. Een goed geslepen diamant zorgt voor een optimale schittering. Het model ( de slijpvorm ) waarin de diamant is geslepen, is meer een kwestie van persoonlijke smaak.

De lichtreflectie in een diamant: Door de slijpvorm krijgt een diamant z'n lichtreflecterende eigenschappen.

. Wanneer de diamant precies in de juiste verhoudingen is geslepen wordt het licht weerkaatst van het ene facet naar het andere. Alle licht reflecteert dan via de bovenkant van de diamant.

. Als de diamant te dik is geslepen, gaat het licht deels langs de onderkant verloren.

. Als de diamant te vlak is geslepen, ontsnapt het licht al aan de steen nog voordat het door een ander facet wordt terruggekaatst.

Een voorbeeld van enkele bekende slijpvormen van een diamant: Briljant, Markies, Peer, Princess, Ovaal, Hart, Emeraude, Baguette.

De kleur:

Kleurloos is het mooist. Voor een ongeoefend oog lijken bijna alle diamanten wit. In werkelijkheid blijkt slechts een klein aantal volkomen zonder kleur, dus puur wit te zijn. Alleen een volkomen kleurloze diamant heeft een volmaakte prismawerking. Zo'n diamant laat het licht vlekkeloos door, zodat het getransformeerd wordt tot alle kleuren van de regenboog. Om de zeer kleine kleurverschillen in diamant vast te leggen, zijn internationale normen opgesteld. De kleuren krijgen een quotering in de vorm van een letter. Zo begint de tabel aan de letter D, voor de fijnste witte diamant, en daalt verder naar de gekleurde diamanten die beginnen vanaf de letter I.

De Zuiverheid:

Diamant schittert meer dan welke andere edelsteen ook. En een diamant die volkomen vrij is van insluitsels of onzuiverheden is van de hoogste kwaliteit. Want dan staat niets de lichtinval in de weg. Een diamant wordt loepzuiver genoemd als hij volkomen doorzichtig is en vrij van insluitsels. Dit naar het oordeel van een geoefend vakman bij een tienvoudige vergroting onder normaal licht. Geringe insluitsels doen echter geen afbreuk aan de schoonheid van een diamant. Hij blijft daarmee net zo duurzaam. Ook voor het onderscheiden van zuivere en minder zuivere diamanten heeft men een schema samensgesteld:

. IF: Internally flawless / loepzuiver.

. VVS 1 - VVS 2: Very, very small inclusions / zeer, zeer klein insluitsel.

. VS 1 - VS 2: Very small inclusion / zeer klein insluitsel.

. SI: Small inclusion / Klein insluitsel.

. P: Piqué / zichtbare insluitsel.

Het karaatgewicht:

Het gewicht van een diamant wordt gemeten in karaat. Een karaat wordt onderverdeeld in 100 punten. Dus een diamant van 75 punten weegt 0.75 ct.

Het gewicht van een diamant is de meest voor de hand liggende factor als het erom gaat z'n waarde te bepalen.

Maar twee diamanten met een gelijk gewicht kunnen toch een verschillende waarde hebben. Dat hangt af van hun kwaliteit.

En diamanten van goede kwaliteit kunnen in elk gewicht voorkomen.

Denk bij diamant altijd eerst aan de kwaliteit. Wij kunnen u er alles over vertellen. Hierbij kunnen wij u de 4 C's uitvoerig uitleggen en tevens u de diamanten laten zien van bijzondere goede kwaliteit.


Juwelen een stijlvol relatiegeschenk

Bedank, verras of motiveer uw medewerkers of klanten met een waardevol geschenk zoals een mooi juweel. Trendy of traditioneel, sportief of klassiek, goud of zilver: dit tijdloze product wordt steeds erg gewaardeerd en blijft een onuitwisbare herinnering.
Wij hebben een uitgebreide collectie in huis in alle mogelijke prijsklassen. Kom langs en we kunnen samen een juiste keuze samenstellen. Sommige juwelen kunnen eveneens gegraveerd worden met uw logo of naam; dat is een dienst die wij gratis aanbieden.

Uw juwelen onderhouden: een must!

Voor het behouden van de natuurlijke glans van gouden juwelen en diamanten, moeten de juwelen regelmatig gereinigd worden. Deze juwelen kunnen dof worden door zeep, stof, huidvet of cosmeticaprodukten.

U kan best uw juwelen tenminste één keer per jaar door uw juwelier laten nakijken. Wij zullen tevens graag uw juwelen professioneel reinigen. Ook controleren we het juweel op losse zettingen en eventuele tekenen van slijtage.

Zelf kan u af en toe uw juwelen een poetsbeurt geven. Laat uw juwelen in een sopje voor enige tijd ondergedompeld, waarna u later deze juwelen met een zachte borstel voorzichtig schoon maakt. Ook onderaan de ring. Spoel de juwelen daarna af met lauw water en wrijf het goed droog met een doekje.